Hava Durumu

İYİ PARTİ' nin 6'lı masadan ayrılışı Dünya Basınında

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkarak Altılı Masa'dan ayrılması üzerine Dünya Basınında da geniş yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2023 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İYİ PARTİ' nin 6'lı masadan ayrılışı Dünya Basınında

Uluslararası medya organları ittifakın çökmeye yakın olduğunu yazdı.

2023 seçimleri öncesinde 12.kez bir araya gelen 6’lı masa’nın toplantısı sonrasında siyaset dünyasında büyük kaos yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün basın karşısına geçerek bir dayatılmaya maruz bırakıldığını söyledi ve 6’lı masadan ayrıldığını duyurdu. Akşener’in 6’lı masadan ayrıldığını açıklaması yabancı basında da geniş yer kapladı.

İşte dünya basınında yer alan başlıklar;

Fransız haber ajansı AFP gelişmeyi "Muhalefet ittifakı cumhurbaşkanlığı seçimlerine on hafta kala patladı" başlığını attı. Reuters, "Türkiye'nin muhalefet ittifakı, aday konusunda bölündü" başlığı attı.

Bloomberg’in Orta Doğu muhabirlerinden Zainab Fattah ise “Türkiye’de  muhalefet, mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuyacak ortak adayda anlaşmamaları nedeniyle krizde. Bu durum, ülkenin en uzun süredir görevde olan liderini koltuğundan etmek açısından nadir bir şansı yokuşa sürüyor.” Şeklinde yorumladı.

Associated Press, haberi, "Türk muhalefet bloku ortak aday konusunda bölünmüş durumda" diye yorumladı.

Politico, haberde "İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener, muhalefet koalisyonunun 'millet iradesini temsil etme yeteneğini kaybettiğini' söyledi" ifadesini kullandı.

ABD merkezli Bloomberg, habere 'Erdoğan karşıtı ittifak liderlik kavgası nedeni ile çökmeye yakın' başlığı attı.

Katar merkezli Aljazeera kanalı da haberi 'Türkiye muhalefeti bölündü' başlığı ile duyurdu.

Washington merkezli Al-Monitor Haber sitesi, 'Türkiye muhalefeti parçalandı' başlığı ile duyurduğu haberde muhalefetin Erdoğan'a meydan okuma konusunda anlaşamadığına işaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.