Hava Durumu

DSÖ’den korkutan uyarı!..

Koronavirüs salgınına karşı mücadele hala tüm dünya’da devam ederken yeni bir pandemi konusunda korkutan bir uyarı, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı’ndan geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
DSÖ’den korkutan uyarı!..

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Dünya Sağlık Asamblesi forumunda konuşan DSÖ Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, başka bir halk sağlığı krizi tehdidinin yolda olduğunu ve buna karşı şimdiden hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi; "Yeni hastalık ve ölüm dalgalarına neden olan başka bir varyantın ortaya çıkma tehdidi devam ediyor. Bu kutuyu böyle yoldan aşağı tekmeleyemeyiz. Meseleyi erteleyemeyiz. Bir sonraki salgın kapıyı çaldığında kararlı ve toplu bir şekilde yanıt vermeye hazır olmalıyız” dedi.

"KIYAMET GÜNÜ VARYANTI ORTAYA ÇIKABİLİR"
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'a göre koronavirüsten daha da ölümcül varyantlara sahip başka bir patojenin ortaya çıkma tehdidi oldukça yüksek olduğunu ve koronavirüs pandemisinin en karanlık günlerinin tarihe geçmesine rağmen, dünyayı başlı başına değiştirme gücüne sahip bir "kıyamet günü varyantı” ortaya çıkabileceğini iddia etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.