Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclisin feshi Tunus halkının iradesine bir darbedir

Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabından bildirilen açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus’ta yaşanan gelişmelere ilişkin "Seçilmişlerin bulunduğu Meclis'in feshi, Tunus'un geleceği açısından düşündürücüdür ve Tunus halkının iradesine bir darbedir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2022 00:45
Kaynak: İGF Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclisin feshi Tunus halkının iradesine bir darbedir

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tunus'ta 30 Mart 2022 tarihinde Genel Kurul oturumu düzenleyen Halkın Temsilcileri Meclisi'nin feshedilmesini ve oturuma katılan milletvekilleri hakkında soruşturma başlatılmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu gelişmelerin, Tunus'ta demokratik meşruiyetin tesisine yönelik sürdürülen geçiş sürecine zarar vermemesini ümit ediyor, seçimlere ilişkin açıklanan Yol Haritası'nın hayata geçirilmesine önem atfediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Geçiş sürecinin ancak millî iradenin tecelligahı olan Meclis dâhil, toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla, kapsamlı ve anlamlı bir diyalogla başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, "Demokrasi seçilmişler ile atanmışların birbirlerine saygısının tecessüm ettiği bir sistemdir. Tunus'taki gelişmeleri demokrasinin lekelenmesi olarak görüyoruz. Seçilmişlerin bulunduğu Meclis'in feshi, Tunus'un geleceği açısından düşündürücüdür ve Tunus halkının iradesine bir darbedir. Türkiye olarak, bu kritik süreçte dost ve kardeş Tunus'un ve Tunus halkının yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İGF Haber

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.