Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl kırmızı halı ve canlı yayın olmadan düzenlenen 79. Altın Küre Ödülleri, sahiplerini buldu. İşte ödül listesi...

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2022 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2022 14:42
https://www.medyahabersitesi.com

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından düzenlenen 79. Altın Küre Ödülleri, sahiplerini buldu. Pandemi nedeniyle kırmızı halı ve canlı yayın olmadan gerçekleştirilen etkinlikte Altın Küre Ödülleri’ni kazananlar resmi web sitesinde duyuruldu.

Altın Küre Ödülleri adayları, 13 Aralık 2021’de rapçi Snoop Dogg ve HFPA başkanı Helen Hoehne tarafından açıklandı. Sinema tutkunlarının merakla beklediği ödüller, bazı adaylar tarafından boykot edildi. HFPA, 6 Ocak’ta törenin özel olarak yapılacağını ve kazananların gösteri sonrasında bir basın açıklamasıyla duyurulacağını açıkladı.

The Power of the Dog, Altın Küre'ye damgasını vurdu

1979’da gerçekleştirilen 36. Altın Küre Ödülleri’nden bu yana, kazananlar ilk kez televizyon yayını yapılmadan açıklandı. Hiçbir aday, konuk ve medya kuruluşunun katılım göstermediği etkinlik, oldukça sönük geçti.

Netflix yapımı olan aldığı üç ödül ile dikkat çeken The Power of the Dog, geceye damgasını vurdu. Amerikan Film Enstitüsü tarafından 2021’nin en iyi filmlerinden biri seçilen The Power of Dog, Altın Küre Öldülleri’nde 7 kategoride aday olarak gösterildi. Film ayrıca 27. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri’nde En İyi Film dahil 10 farklı kategoriye aday oldu.

En iyi müzikal film ödülüne ise West Side Story adlı film layık görüldü. Komedi ve aksiyon filmlerinden tanıdığımız Will Smith, King Richard filmi ile en iyi erkek oyuncu kategorisinin kazananı oldu.

Nicole Kidman, geçtiğimiz yıl oldukça ses getiren Being the Ricardos filmi ile en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. tick, tick… BOOM! adlı filmdeki oyunculuğu ile eleştirmenlerin beğenisini kazanan Andrew Garfield, Müzikal/Komedi kategorisinin en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

79. Altın Küre Ödülleri’nin diğer kazananları ise şu şekilde;

En iyi animasyon film: Encanto

Müzikal/Komedi kategorisinde en iyi kadın oyuncu: Rachel Zegler

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Kodi Smit

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Ariana Debose

En iyi orijinal şarkı: No Time to Die

En iyi yönetmen: Jane Campion

Yabancı dilde en iyi film: My Car

(Kaynak: ShiftDelete)