Uygulamalı eğitim ve bölgesel projeler gelişecek !.

Rektör Uslu ve Üniversite Yönetimi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2022 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2022 11:02
https://www.medyahabersitesi.com

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve Üniversite yönetimi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezimize ziyarette bulunarak burada Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu bilgiler aldı.

Araştırma Merkezinde bulunan ve tarıma elverişli olmayan arazilerin de tarıma kazandırılması yönünde çalışmalar yapılacağını ifade eden Rektör Uslu Araştırma Merkezinde bölge çiftçilerine yönelik uygulamalı eğitim programlarının ve bölgesel projelerin geliştirileceğini de aktardı. 

Merkez personelinin yoğun bir şekilde emek vererek çalıştıklarını vurgulayan Rektör Uslu bu çalışmaları teşekkür belgesi takdim ederek tescillemiş oldu. 

Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu da, merkezde özellikle süt sığırcılığı, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık konusunda çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca hayvanların ihtiyaç duyduğu kaba yemin işletmedeki tarım dışı arazilerin tarıma kazandırılmasıyla karşılanması yönünde çalışmaların yürütüldüğünü de belirterek araştırmaya desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya ve Üniversite Yönetimine teşekkür etti.