Dekar başına 135 lira destek !.

Bakan Kirişçi açıkladı; Niğde çiftçisine dekar başına 135 lira destek verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 10:07
https://www.medyahabersitesi.com

Yüzde 100 artırıldı 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından açıklanan karara göre; Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen yerlerde ekim ve dikim yapan çiftçilere; sertifikalı tohum kullanım desteklerinin yüzde 100 artırılarak ödenmesi kararlaştırıldı.

Resmî gazetede yayınlanan Kararla birlikte Niğde merkez Altunhisar, Bor ve Çiftlik ilçelerinde ay çiçek üretimine dekar başına 135 TL destek verilecek. Değerlendirmelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi "Su kısıtı olan 11 il ve 52 ilçede, 2023 yılında yağlık ayçiçeği ekiminde yerli sertifikalı tohum kullanan çiftçilerimize dekar başına 135 TL destek verilecek. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. 

Niğde de faydalanabiliyor 

Kararla, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında havzalara göre desteklenecek ürün listesi de değiştirildi. Karara göre; Niğde-Bor, Niğde-Çiftlik, Niğde-merkez, Aksaray-Güzelyurt, Hatay-Kumlu, Hatay-Reyhanlı, Mardin-Artuklu, Mardin-Derik, Mardin-Kızıltepe, Nevşehir-Acıgöl, Nevşehir-Derinkuyu ve Şanlıurfa-Viranşehir havzalarında desteklenecek ürün listesine ayçiçeği dahil edildi.