CHP İl Başkanı Adem: Unutmadık unutmayacağız !..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Sivas Katliamının yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2022 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2022 14:04
https://www.medyahabersitesi.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Sivas Katliamının yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında "Katliamın ateşinin sönmediğini" söyledi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem şu şekilde konuştu; 

“Sivas’ta katiller, insanlığa kıydılar. Allah’ın adını kullanarak insanlığı yakan gerici yobaz zihniyet bugün hala aramızda dolaşıyor. O gün yanan ateş, yakılan otelin kan ağlatan ateşi 29 yıldır içimizde sönmeden yanmaya devam ediyor. 2 Temmuz 1993’ü hiçbirimiz unutmadık ve unutmayacağız. Katillerin ve canilerin gerçekten yargılanacağı günler elbette gelecektir. O gün gelene kadar ve geldikten sonra. Katliamda can verenlere bin selam olsun.” İfadelerine yer verdi.

Sivas KatliamıSivas OlaylarıMadımak Katliamı ya da Madımak Olayı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin Radikal bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmeleri ile sonuçlanan olaylardır.